Alle dingen die ik maak, maak ik met heel veel plezier en aandacht. Creatief bezig zijn is voor mij niet alleen heel leuk, het is iets wat ik móet doen. Niet een van buiten uit opgelegd moeten, maar een interne drive tot creativiteit, tot spelen, uitproberen, soms falen en weer verder experimenteren. Ik heb hierbij geen idee waar mijn creativiteit mij heen zal leiden. Ik weet slechts dat ik haar zal volgen en vertrouwen, want het is de meest authentieke stem die ik in me heb. En zo ben ik weer begonnen met tekenen, schilderen, illustreren, het maken van keramiek en schrijven.
 
Al mijn producten zijn uniek en 100% handgemaakt. In mijn creatieve werk gebruik ik zoveel mogelijk natuurlijke materialen, zoals klei, as en natuurlijke pigmenten. De natuur is voor mij een grote bron van inspiratie en exploratie. Alles in de natuur is uniek, elke sneeuwvlok is uniek, elk mens is uniek… en toch wonen velen van ons in nieuwbouwhuizen (ik ook 😉 ) die vooral op elkaar lijken en overal recht zijn, eten en drinken we van borden die allemaal uit een fabriek in China komen en perfect rond zijn. En juist waaruit je drinkt en waarvan je eet, zijn gebruiksvoorwerpen die heel dicht bij je staan. Hoe kun je je uniek en perfect in je imperfectie voelen als alles in je omgeving en zelfs de beker waar je uit drinkt allemaal perfect, maar saai hetzelfde zijn? Niet! Met mijn handgemaakte keramiek wil ik de natuur weer terug bij jou in huis brengen, de uniekheid, de imperfectie…juist daarin schuilt de natuurlijke schoonheid. Door je te omringen met natuurlijke schoonheid zal je je ook meer bewust worden van je eigen natuurlijke schoonheid, wat jou uniek maakt en wat jij te delen hebt met anderen.

Ik hoop dat mijn keramiek je een beetje everyday magic mag brengen! Als je interesse hebt om iets te kopen, stuur me dan een mailtje.

Zie voor al mijn creatieve werk; mijn portfolio.
Om te zien waar ik nu mee bezig ben, zie mijn schetsboek.

Hoe wordt mijn handgemaakte keramiek gemaakt?

Voor het keramiek wat ik maak heb ik een strippenkaart bij echtWaar, een heel fijn atelier met leuke mensen! Hier maak ik eerst van klei de borden, kommen, bekers en plantenhangers, die ik een week later afwerk. Daarna wordt de klei biscuit gebakken en is klaar om geglazuurd te worden. Het glazuren doe ik met de hand, laag voor laag, met minimaal 3 en maximaal 6 lagen glazuur (zoals op de bovenkant van de bekers). Gemiddeld ben ik per beker 40 min bezig met het maken en glazuren. Daarna wordt de beker nog een keer glazuur gestookt in de keramiekoven, op steengoed temperatuur. Steengoed is veel sterker dan aardewerk, wat mijn keramiek nog duurzamer maakt.

In de glazuuroven smelt het glazuur en loopt het uit over mijn bekers, kommen en plantenhangers. Hierdoor ontstaan de druppels glazuur die van de bekers af lijken te druipen. Dit proces is magisch en slechts beperkt te sturen. Het is dus altijd een verassing hoe het keramiek uit de glazuuroven komt! De bekers, kommen en plantenhangers zijn hierna klaar voor gebruik. Ze zijn vaatwasser bestendig.

De borden die ik maak worden nu voorzien van een zelfgetekende illustratie. Deze illustratie wordt door een speciaal proces omgevormd tot een keramische transfer. Deze transfer plaats ik op het bord, waarna het bord nogmaals de keramiek oven ingaat. Daarna kan het bord opgehangen worden als wandbord of er kan van gegeten worden. Ook de borden zijn vaatwasser bestendig.